16 d'abril de 2024
FIRA

Compte enrere per a l'11ª Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

Aquest diumenge tindran lloc demostracions d’oficis antics, tallers, parades de productes artesanals i música

Redacció Rialp | 2 de juny de 2022 a les 11:21
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, durant la presentació de la Fira a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Rialp acollirà aquest diumenge l’11a edició de la Fira d'Oficis i Menestrals. El compte enrere d'aquest esdeveniment va començar aquest dilluns durant la presentació de la fira a càrrec de l'alcalde del municipi, Gerard Sabarich, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, i del cap de promoció i màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

La fira s’iniciarà a les 10h del matí, amb el tradicional toc de campanes, que donarà pas a demostracions d’oficis antics, tallers per a grans i petits i parades de productes artesanals. Entre d’altres, es podrà fer una passejada a cavall; una activitat de dinàmica de circ amb La Caliu, o el concert de cloenda a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música Itinerant del Pallars. Tot plegat tindrà el maridatge del vi del Celler Cota 730 i productes de la formatgeria Montsent de Pallars.
 
Durant tot el dia hi haurà projeccions d’oficis i documentals d’Eugenio Monesma, productor i realitzador de documentals etnogràfics, la mostra de fotografies i peces de terrissa de Joan Alart, de Casa Martí, un terrissaire a qui se li farà un homenatge a la plaça de Dalt, amb el descobriment d’una placa i d’una talla de fusta feta per l’artesà del municipi, Aaron, tal com ha explicat Gerard Sabarich.

L’acte també comptarà amb familiars de Joan Alart que en l’actualitat viuen a Montpeller. A més, es faran visites en horaris limitats al molí de Bellera i Sastreria Virós. La fira també oferirà la possibilitat de fer tallers amb inscripció prèvia, com el de teler bàsic per a nens, un altre on es podrà realitzar un collar o una polsera, un de ceràmica per a majors de 15 anys o un altre de teixir amb agulles.
 
Els oficis que estaran representats a la fira i de la qual es faran demostracions són d’escultures en fusta, imatgeria amb cartró pedra, terrissaires, ceramistes, bufadors de vidre, forjadors, llauners de coure, ferrers, teixidors de mantes, filadors, tintorers o confecció d’útils de pastors.

Juli Alegre ha recordat que "els turistes que venen a gaudir del turisme a casa nostra ho fan pels grans recursos i les experiències que s’organitzen gràcies al fet que tenim un territori molt ric i variat, i en aquesta riquesa hi contribueixen activitats com aquesta fira".

En aquest sentit, Antoni Navinés ha afegit que, després de dos anys retinguts sense fer festes ni cap tipus d’activitats als pobles, hem de celebrar que podem tornar a sortir i que la gent pugui tornar a gaudir". Així ha explicat que "a les fires que s’han fet fins ara ja es veu que la gent té ganes de participar".

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació