Dijous, 18 d'abril de 2024
teatre

Tot a punt per a l'espectacle de Comediants «Mur, Guspira del MNAC»

Castell de Mur ha posat a la venda les darreres entrades de l'obra, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de juny

Redacció Castell de Mur | 2 de juny de 2022 a les 10:21
Imatge de la presentació de l'espectacle davant del Castell de Mur | CCPJ
Castell de Mur ja ho té tot a punt per a l'estrena de l'espectacle Mur, Guspira del MNAC. Una producció teatral de la companyia Comediants que aquest cap de setmana donarà el tret de sortida com a acte de cloenda del centenari de l'arrencament de les pintures. En total, seran tres sessions, una el dissabte i dues el diumenge, les últimes entrades de les quals ja s'han posat a la venda.

La mostra, itinerant i participativa, suposa un viatge al passat recorrent en grup tres escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata de Mur. A l’espectacle, que comptarà amb música en directe, hi participaran un total de 33 persones, entre les quals diversos actors i actrius locals.

Mur, Guspira del MNAC recorda els fets succeïts el 1919 quan va arribar a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica del strappo, per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur. Una operació que va ser la senyal d'alamanr i que va suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art a Catalunya, i concretament en la protecció de l’art sacre pirinenc.

La principal conseqüència d'aquest episodi de la història pallaresa i catalana va ser la posada en marxa de la campanya de salvament del romànic català per part de la Mancomunitat de Catalunya. A partir d'aquesta iniciativa, els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). L'espectacle  és fruit de la col·laboració de l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i també amb l'ajuda econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació