Divendres, 26 d'abril de 2024

El CF Tremp guanya al Vilanovenca i posa fi a una temporada històrica (1-3)

El CF Pobla remunta al Vallfogona de Balaguer i s'assegura la quarta posició a la lliga (5-3)

Tomàs Garcia Espot Rialp | 30 de maig de 2022 a les 08:32
Amb 82 punts sumats, el Tremp ha firmat la millora temporada de la seva història | TGE
Els equips pallaresos de Tercera Catalana han acabat la temporada amb nota i victòria. Per una banda el Tremp, que diumenge va sumar el triomf número 27 a Vilanova de Bellpuig, en un any magnífic per als de la capital del Pallars Jussà. El partit es va posar de cara per als de Jordi Bacardit des d'un principi, i el capità Miki Sirvant va obrir la llauna al minut 13. A la diana del de Figuerola -que en suma 17 a la lliga- s'hi van sumar les dos d'Ibai Ugarte al 30 i 50, mentre que el Vilanovenca va marcar el gol de l'honor quan faltava menys d'un quart d'hora pel final.

La 2021-2022 ha sigut, sense dubte, la millor temporada de la història del Tremp. No només pel títol de lliga i l'ascens a Segona Catalana, sinó també pels 82 punts sumats i les dues úniques derrotes patides. En l'apartat golejador, els blanc-i-negres també han trencat barreres: 99 gols a favor i només 24 encaixats. En conjunt, doncs, una temporada de somni d'un Tremp letal en atac, però també més que sòlid en defensa.

A post shared by C.F.Tremp Oficial (@cftremp)

Qui també ha acabat la temporada amb bon peu és el Pobla, i més tenint en compte com va començar per als poblatans. Aquest diumenge només els hi valia la victòria si volien conservar una molt meritòria quarta posició, aconseguida després d'unes jornades -entre gener i abril- en què els blanc-i-vermells ho van guanyar gairebé tot: 12 partits sense perdre.

El rival, el Vallfogona de Balaguer, no els ho va posar gens fàcil, ja que s'avançava als primers minuts de joc. Els de Santi Fité, però, van aconseguir empatar al minut 30 gràcies a un bon gol de vaselina de Miquel Molins. A la represa, però, gerra d'aigua freda, amb dues dianes gairebé consecutives del rival, que posaven l'1 a 3 al marcador. El Pobla, però, va tirar d'orgull, i en els darrers minuts va protagonitzar un espectacle ofensiu amb un doblet del jove Xavi Castells i gols de Rachid i Chua.

El doblet del jove Xavi Castells va ser clau per a la remuntada poblatana. Foto: TGE

Així doncs, els poblatans acaben la temporada amb 49 punts, 15 victòries, quatre empats i 11 derrotes, mentre que el balanç golejador és positiu però millorable: 70 gols a favor i 60 en contra.