Divendres, 19 d'abril de 2024
muntanya de tor

TV3 prepara la nova sèrie «Tor, la muntanya maleïda» basada en el llibre de Carles Porta

Tindrà entre cinc i sis capítols i referma l’aposta de la televisió catalana pel gènere 'true crime'

Redacció Barcelona | 28 de maig de 2022 a les 09:05
Carles Porta, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
El director en funcions de TV3, Sígfrid Gras, ha anunciat que Televisió de Catalunya (TVC) treballa en la nova sèrie Tor, la muntanya maleïda, basada en el llibre de Carles Porta i que tindrà entre cinc i sis capítols. Ho ha anunciat aquest divendres en el transcurs de la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya.

Porta, recordem, va publicar l’any 2005 amb La Campana el llibre Tor. Tretze cases i tres morts. Una publicació que té els seus orígens en un documental que el periodista lleidatà va fer pel 30 minuts de TV3 vuit anys abans. El llibre tracta sobre el conflicte entre famílies del poble de Tor, al terme municipal d’Alins, a tocar d'Andorra. Un conflicte que neix de la disputa de l’herència de la muntanya de Tor i que Porta explica en forma de narració literària. La història de Tor va fer també el salt al podcast de la mà de Catalunya Ràdio l’any 2018.


La de Tor no és l’única aposta de TVC per projectes liderats per Carles Porta, doncs durant la sessió d’aquest divendres Gras també ha anunciat que pensen fer una tercera i una quarta temporada de Crims, l’exitós true crime que cada dilluns registra xifres molt altes d’audiència a TV3. 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació