Divendres, 19 d'abril de 2024
natura

Aigüestortes i l'Alt Pirineu se sumen al Dia Europeu dels Parcs Naturals

Tots dos parcs han organitzat diverses activitats, entre les que destaquen una pujada fins a les runes del castell de Torena i la 18ª marxa popular a la Vall de Siarb

Redacció Pallars Sobirà | 25 de maig de 2022 a les 10:11
Voluntaris reparant un camí durant un camp de treball | Museu de Camins
Els parcs naturals de Catalunya inicien aquest cap de setmana els actes de celebració del Dia Europeu dels Parcs Naturals, que es commemora el 24 de maig. Impulsat per la Federació EUROPARC, que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats, aquest dia se celebra arreu del continent des de l’any 1999 per reconèixer els parcs naturals declarats a Europa. El primer va ser l’any 1909, a Suècia, i, a Catalunya, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’any 1955.

Enguany, el lema escollit és Som natura: reflexionar, restaurar i reconnectar. L’any passat, els parcs naturals i els Paratges Naturals d’Interès Nacional gestionats per la Generalitat van rebre 4,3 milions de visites. Les primeres activitats commemoratives se celebraran el cap de setmana vinent, i en molts casos s’allargaran fins la setmana següent.

Al Pallars, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha organitzat una pujada fins a les runes del castell de Torena el diumenge 28 de maig. Per la seva banda, el Parc Natural de l’Alt Pirineu ha programat per aquest dimecres 25 de maig una ruta entre Ars i Asnurri i pel dia 28 una jornada de voluntariat per a la recuperació i manteniment dels camins i pastures d'Arròs de Cardós.

L'endemà també es celebrarà la Fira de Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'Ovella Aranesa i la 18ª edició de la marxa popular a la Vall de Siarb. Enguany, aquesta ruta tornarà a pujar a la Serra de Freixa, descobrint nous camins antics recentment recuperats.

L’itinerari de la marxa, com cada any, és apte per a totes les persones acostumades a caminar: uns 10 quilòmetres de distància i 650 metres de desnivell. La marxa té la sortida a Llagunes i a l’arribada els i les participants rebran un obsequi i, per aquelles persones que s’hagin apuntat al dinar, tindran un arròs i música en viu.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació