Divendres, 19 d'abril de 2024
motoristes

Denunciats cinc motoristes per circular per una zona restringida al trànsit del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els Mossos els van aturar el cap de setmana passat en un control situat a la Vall de Santa Magdalena

Redacció 25 de maig de 2022 a les 08:20
Control dels Mossos d'Esquadra al Parc Natural de l'Alt Pirineu | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han denunciat cinc motoristes que circulaven per la zona tancada al trànsit de la Vall de Santa Magdalena i Bordes de Conflent, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquesta àrea està restringida als vehicles entre l'1 de novembre i el 31 de maig per no alterar l'hàbitat de les espècies protegides i per evitar que es malmetin les pistes forestals en l'època de més humitat.

Els fets van tenir lloc aquest cap de setmana passat, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la policia catalana van muntar un control d'accés motoritzat al medi natural. Les infraccions d'aquest tipus són considerades greus i poden suposar sancions que van, segons la gravetat dels fets, dels 300 als 3.000 euros.

A banda d'aquestes cinc denúncies, també es van interposar dos més per manca d’ITV, dos per falta de documentació, unes altres dos per manca d'assegurança i dos més per no presentar permís de conduir. També es va procedir a la immobilització de dues motocicletes per part dels agents de l'Àrea Regional de Trànsit del Pirineu Occidental.

La Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Pirineu Occidental fa inspeccions periòdiques d'accés motoritzat al medi natural per vetllar que es compleixi la normativa i garantir que es faci un bon ús de l'accés motoritzat en la Vall de Santa Magdalena. La restricció que s'hi aplica en aquesta zona exceptua els veïns, propietaris, aprofitaments ramaders i vehicles autoritzats.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació