Divendres, 19 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens organitza activitats gratuïtes i exclusives durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

Els actes, que s’allargaran fins el 5 de juny, s’emmarquen en l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes

Redacció Pallars | 23 de maig de 2022 a les 12:22
Aquest dilluns també es presenta el programa Apadrina una Roca | Catpress
Aquest dilluns 23 de maig ha donat el tret de sortida la sisena edició de Setmana dels Geoparcs Europeus. Una iniciativa que durant dues setmanes acollirà diferents activitats gratuïtes i exclusives per donar a conèixer el Geoparc Orígens i seu patrimoni.

Enguany les propostes, que inclouen més d’una desena d’activitats virtuals i presencials, estan relacionades amb l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes. Al programa s’hi poden trobar webinars, tallers infantils, xerrades i jornades tècniques.


La presentació del programa Apadrina una Roca també comença aquest mateix dilluns en el marc de la VI Setmana dels Geoparcs Europeus. El programa dona a conèixer els llocs d’interès geològic del Geoparc i facilita que la població local s’involucri en la seva conservació, tot apadrinant-los.

Una proposta, a més, que des de fa uns anys s’està impulsant des del Instituto Geológico y Minero de España i aquest any es posa també en marxa dins el Geoparc. Els padrins poden escollir entre diferents llocs d’interès geològic del Geoparc i en fan un seguiment anual informant, si s’escau, d’incidències que hi pugui haver.

L’activitat de cloenda tindrà lloc el proper 5 de juny, on també se celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una activitat de bany de bosc a la roureda d’Aulàs, a la zona de la Terreta, on es podran gaudir dels beneficis que poden oferir els boscos.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació