Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteorologia

Arriba la primera onada de calor de l'any: màximes per sobre dels 30 graus

Els termòmetres podrien arribar als 35ºC a les fondalades del Pallars Jussà, mentre que la calorada pot portar ruixats al Pirineu de cara al dissabte

Irene Montagut Pallars | 13 de maig de 2022 a les 07:59
La imatge de banyistes a Sant Antoni ja es podria produir aquest cap de setmana | ACN
La calor s'ha instal·lat definitivament a casa nostra. Després d'un inici de primavera plujós, amb canvis de temps constants i temperatures per sota de l'habitual, el maig s'ha encetat amb els termòmetres mirant cap amunt. 

I aquest cap de setmana, de fet, arriba la primera onada de calor de la temporada. El sol brillarà a tot Catalunya i les temperatures rondaran entorn els 30 graus. Mentre les comarques de la costa no hi arribaran, i es quedaran en 27 graus centígrads, a l'interior es poden registrar marques atípiques per aquest mes de l'any. 

Segons ha informat el Meteocat, els propers dies els termòmetres poden registrar màximes de fins a 35 graus en algunes de les comarques de l'interior del territori, com podria ser el Pallars Jussà i, en concret, la Conca de Tremp. A més, la humitat i la xafogor es convertiran en protagonistes del cap de setmana, que aniran acompanyades de sol radiant i cels blaus.
 
La calorada pot comportar alguns ruixats a la zona del Pirineu a partir de dissabte a la tarda, que es podrien repetir de cara a la tarda de diumenge. Aquestes tempestes locals, que seran moderades, refrescaran l'ambient per iniciar la setmana vinent sense tanta intensitat de calor.


Les temperatures elevades conviden a passar una jornada a la platja, al riu, o vora el mar o un embassament. Des del Meteocat, però, avisen que la temperatura de l'aigua encara serà molt freda. De fet, l'històric del Servei Meteorològic de Catalunya la situa, de mitjana, al voltant dels 16 graus durant el mes de maig.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació