16 d'abril de 2024
interculturalitat

El Pallars Jussà acull les Jornades per la convivència intercultural 2022

L'objectiu és oferir un espai per a la interculturalitat i la diversitat i conviden tothom qui vulgui a participar-hi

Redacció Pallars Jussà | 12 de maig de 2022 a les 08:55
Cartell de les jornades | CCPJ
El divendres 20 i el dissabte 21 el Pallars Jussà acollirà les Jornades per la convivència intercultural, organitzades pel Consell Comarcal. La iniciativa constarà de diferents activitats repartides entre Tremp i la Pobla de Segur.

Concretament, seran activitats per reflexionar, compartir experiències i apropar realitats que sovint queden a l'ombra, entorn de la interculturalitat, unes jornades que també seran motiu per commemorar el dia mundial de la diversitat cultural pel diàleg i el desenvolupament. Les jornades compten amb el suport d’alguns ajuntaments, entitats i associacions de la comarca que desenvoluparan algunes de les activitats programades.
 
El programa de les jornades inclou activitats variades i per tots els públics. Així, el divendres la Pobla acollirà cursa Encursa’t per la cohesió social Pallaresa!. Un esdeveniment que comptarà amb la col·laboració del Consell Esportiu del Jussà i del consistori poblatà. El mateix dia, la ciutat de Tremp projectarà el documental 18+1, un jovent que camina, realitzat per l’Agència Talaia, i emmarcat dins el cicle El Projector.

Per altra banda, el dissabte a Tremp, i de la mà d'Ivet Eroles, tindrà lloc la presentació del llibre Migrar i Resistir. Històries de l’últim èxode a Europa de Mònica Parra a Tremp. La capital del Jussà també acollirà el joc al carrer Fronteres invisibles, mentre que a la Pobla de Segur es durà a terme un taller de ceràmica i pa marroquí Entre dues terres, a càrrec  de L’Argilosa i Saida El Hemdi Samadi. Aquesta activitat és finançada pel projecte europeu INTERREG POCTEFA AVENIR, que s'està desenvolupament a la comarca des del 2020 amb l'objectiu de millorar l’accés a l’ocupació de joves migrats sols en territori Pirinenc.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació