Dimecres, 24 d'abril de 2024
vandalisme

La reposició dels arbres tallats del Parc del Riuet costarà uns 6.000 euros

L'Ajuntament de Sort ha lamentat aquest darrer acte vandàlic i ja ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra

Redacció Sort | 10 de maig de 2022 a les 08:14
Imatge del Parc del Riuet amb la zona d'arbrat malmesa | Ajuntament de Sort
El darrer acte vandàlic comès a Sort costarà uns 6.000 euros. Així ho han confirmat des del consistori després que aquest dissabte -tal com va avançar aquest diariapareguessin tallats una vintena d'arbres plantats fa poc al Parc del Riuet de la capital del Sobirà. En aquest espai, que es troba actualment en obres de remodelació, s'hi havien plantat una cinquantena d'arbres, que han de configurar un bosc urbà.

En un comunicat de premsa emès als mitjans, el consistori ha lamentat els fets, tot expressant la "repulsa per l'acte vandàlic". A més, ja s'ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra. Per altra banda, l'ajuntament ha comunicat que "és conscient de la diversitat d'opinions" que suposava el tema de l'arbrat, però argumenta que "el projecte compta amb la justificació tècnica dels arquitectes".


Tanmateix, l'ajuntament assenyala que "el problema ve quan allò que uns veiem com un canvi destinat a millorar la vida dels habitants de Sort, a uns altres els hi molesta fins al punt de prendre's la llibertat de destruir-ho o sabotejar-ho". A més, afirmen que "aquesta no és la manera de fer les coses", i que "la llibertat d'una persona no la faculta per passar per davant de la llibertat d'una altra i encara menys de la resta de la comunitat". En aquest sentit, el consistori assenyala que "no podem tolerar actituds i actes incívics d'aquestes característiques".

Per tot plegat., l'administració municipal ha demanat "una condemna unànime i ferma" de tots els veïns i la seva col·laboració perquè actes vandàlics com aquests no tornin a succeir. Pel que fa a les obres del Parc del Riuet, des del consistori demanen "confiança i paciència a la població".

De fet, al ple previst per aquest mateix dimarts s'informarà sobre l'estat del projecte i dels treballs, i també s'explicarà la importància d'alguns dels elements que conté la proposta i que han estat claus per aconseguir el finançament necessari per part de la Generalitat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació