Dijous, 18 d'abril de 2024
salut

El Pallars reclama a Argimon la recuperació de serveis sanitaris i l'accés a l'avortament quirúrgic

El conseller de Salut ha visitat aquest dijous el Pallars Jussà per copsar les singularitats i reptes del territori

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 6 de maig de 2022 a les 11:15
Argimon reunit amb professionals de l'Hospital del Pallars | Salut
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet acte de presència aquest dijous al Pallars Jussà en el marc d'una visita de dos dies a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. El pas d'Argimon per la comarca ha començat a la ciutat de Tremp, seu de la regió sanitària, on de la mà del seu gerent, Felip Benavent, ha repassat les singularitats i els reptes de futur del territori.

Posteriorment, el conseller s'ha desplaçat a l'Hospital Comarcal del Pallars, on ha compartit projectes i neguits amb l'equip directiu, la part social i els professionals. Després d'aquesta visita, Argimon ha estat rebut per l'alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, i ha signat el llibre d'honor del consistori a la sala de plens.

En declaracions a Pallars Digital, Cases ha explicat que una de les principals demandes que li han fet arribar ha estat la recuperació de serveis com geriatria o dermatologia, afectats anys enrere per les retallades, i considerats com a essencials tenint en compte la població envellida de les dues comarques pallareses.

Així mateix, l'alcaldessa ha exposat a Argimon la necessitat que les dones pallareses puguin tenir accés a l'avortament quirúrgic de proximitat, i no només farmacològic. A més, Cases argumenta que tot i que l'Hospital del Pallars és el centre de referència "sobre el paper", la realitat, exposa, "és que també dona cobertura a altres comarques com l'Alta Ribagorça i part de la Noguera".

En aquest sentit, la primera edil del consistori trempolí explica que el conseller li va traslladar que la principal problemàtica és la manca de professionals en el sector de la salut. Així doncs, per exemple, la modificació d'horaris dels serveis sanitaris -una demanda que suposaria "un incentiu per atreure més gent a les comarques pallareses"- estaria condicionada també per aquesta falta de professionals del sector.

Per acabar, Argimon ha finalitzat la seva visita per terres pallareses acudint al municipi de la Torre de Capdella. Aquesta darrera ha sigut, però, una visita d'homenatge, ja que el conseller ha participat en l'ofrena floral a dos pallaresos de la Vall Fosca deportats als camps de concentració nazis: Feliu Jaumot, de la Pobleta de Bellveí, i Conxita Grangé, de Capdella.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació