Divendres, 26 d'abril de 2024
mitjans de comunicació

Els músics i la festa, protagonistes de la tercera entrega de la revista «Garona-Nogueres»

La publicació pirinenca recupera la memòria de les tradicions festives i dels seus protagonistes

Redacció Pallars | 2 de maig de 2022 a les 11:08
La revista pirinenca ha arribat a les llibreries aquest Sant Jordi | Garona-Nogueres
La revista Garona-Nogueres, editada pel Grup Gavarres, ha tornat a fer acte de presència a les llibreries amb el seu tercer número, publicat durant la darrera Diada de Sant Jordi. La nova entrega d'aquesta revista pirinenca, nascuda fa gairebé un any, dedica el seu dossier de 26 pàgines a les festes, els balls i les festes de les nostres comarques, amb una mirada nostàlgica cap a un món ja passat però encara no mort del tot.

A banda de les festes i els balls, els principals protagonistes d'aquest nou número són els músics, als quals la revista ha dedicat diversos perfils i reportatges. Persones de la talla de Josep Sabarich, o grans acordionistes com Josep Colom, Artur Blasco, Lluís Girós o Domènec Cardenyes, però també orquestres mítiques com la Radio Club de la Pobla de Segur, comandada pel llegendari Ramon Atmetlla Periquín

Al nou Garona-Nogueres també hi ha espai, però, per a l'actualitat. I en aquest sentit, les dones són les que prenen la paraula. La dissenyadora trempolina Maria Domingo o dones de ferro com Maria Sabarich i Mercè Font omplen les primeres pàgines de la revista, que també es fa ressò d'un element del patrimoni arquitectònic pallarès o d'un tema que recentment ha ocupat l'actualitat de les nostres comarques: els cementiris dels pobles petits.

Aquestes temes i molts d'altres els podreu trobar en aquest tercer número, que al mateix temps -i al revers- va acompanyat de l'edició 32 de la revista Cadí-Pedraforca, que a banda de fer-se eco de l'actualitat de l'Alt Urgell, dedica el seu dossier de 36 pàgines a explicar la vida a pagès, i concretament al masos, uns indrets singulars i emblemàtics del Pirineu.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació