Divendres, 19 d'abril de 2024
esports

El CF Tremp guanya a Oliana (0-1) i ja és a un punt de l'ascens a Segona Catalana

El CF Pobla recupera sensacions clavant una maneta a l'Ivars d'Urgell (5-0)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 2 de maig de 2022 a les 08:06
Els trempolins podrien celebrar l'ascens el proper diumenge al Pedrasanta | CF Tremp
El CF Tremp ho té tot de cara per a proclamar-se campió la propera jornada. Tot plegat, després que els homes de Jordi Bacardit fessin els deures en un camp difícil com és el de l'Oliana. Malgrat el rival i l'estat del terreny de joc, els de la capital van perseverar en el joc i van aconseguir obrir la llauna al minut 67 amb un gran gol de xilena del pitxitxi Jony Gázquez, que ja en suma 28 al seu compte particular.

Tres punts, doncs, que deixen als blanc-i-negres a només un pas de l'ascens a Segona Catalana. Una fita que podria arribar aquest mateix diumenge al Pedrasanta si els trempolins empaten o guanyen al Tornabous. Un fet que suposaria el novè ascens dels de Tremp des que va començar a competir la temporada 1971-1972, i el retorn a aquest categoria quatre anys després.

El jove Xavi Castells regatejant un rival. Foto: TGE

El Pobla recupera sensacions, i la victòria

Per la seva banda, el Pobla va refer-se de la ratxa de dues derrotes seguides -la darrera al clàssic pallarès- batent per 5 a 0 al cuer de la categoria, l'Ivars d'Urgell. Partit força plàcid on els poblatans van sortir a dominar la possessió davant d'un rival que cada cop veu més a prop el descens a Quarta Catalana.

Les arribades poblatanes es van succeir fins que Miquel Molins va obrir la llauna al minut 28. Poc després, Gerard Alsina feia el 2 a 0 abans del descans, i a la represa, el jove Xavi Castells va batre el porter amb un bon gol de falta. Les ganes de gol no es van aturar, i finalment Ionut des dels 11 metres i Miki Molleví van posar la cirereta a un partit que va ser pels de Pobla durant els 90 minuts, i que serveix als blanc-i-vermells per recuperar la quarta posició.

Derrotes davant dels aspirants a l'ascens

I a Quarta Catalana, els dos equips pallaresos tenien una cita amb dos rivals que s'estan jugant l'ascens a Tercera Catalana. En primer lloc, el Rialp visitava al Coll de Nargó, segon a la taula, i que no va deixar sorprendre's per l'equip del Sobirà, imposant-se per 2 a 0.

Per la seva banda, el filial trempolí s'enfrontava al Borges Blanques B, líder de la categoria amb només un punt d'avantatge sobre el seu perseguidor. En aquest cas tampoc hi va haver sorpreses, i els de les Garrigues també es van imposar al quadre dirigit per Pito Pasqual i Andreu Bretones per 2 a 0.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 16
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21