Divendres, 14 de juny de 2024
municipis

Una delegació del Pallars Sobirà visita la Garrotxa per conèixer el seu model de gestió turístic

La comarca gironina té una dilatada experiència aplicant la Carta Europea de Turisme Sostenible

Redacció Olot | 28 d'abril de 2022 a les 10:32
Imatge dels alcaldes que van participar en la visita | Ajuntament de Baix Pallars
Aquesta setmana, una delegació del Pallars Sobirà formada per alcaldes, tècnics comarcals i del Parc Natural de l'Alt Pirineu ha visitat la Garrotxa per tal de conèixer el seu model de gestió de turisme. En concret, els representants pallaresos estaven interessant en l'aplicació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en aquesta comarca gironina.

El viatge d'aquesta delegació tenia com objectiu visitar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny, dos territoris que ja estan adherits a la CETS per poder conèixer de primera mà la seva experiència, tant des del punt de vista dels gestors de l'espai natural com dels agents locals adherits a la Carta.
 
Dimarts, els tècnics i empreses es van reunir a Olot amb Joan Pijoan, responsable dels Sistemes d'Informació Geogràfica i de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que els va presentar la història de l'acreditació d'aquest parc natural amb la Carta, des de l'any 2001 fins l’actualitat.

Tot seguit, Laura Fernández, responsable de l'empresa TOSCA, els va presentar la seva experiència en l'aplicació de la CETS com a empresa de serveis ambientals, educació i turisme. Per altra banda, Beth Cobo, responsable de l'agència de viatges Trescàlia, va fer el mateix com a responsable de l'única agència de viatges de la Garrotxa a través de la qual es comercialitzen les Experiències Garrotxa. I finalment Xevi Collell, director de l'Espai Cràter, els va informar com s'ha conceptualitzat aquest equipament a partir de la col·laboració públic-privada.

El dimecres, a aquest grup de tècnics s'hi va sumar el de càrrecs electes. Ambdós es van reunir a Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, on se'ls va presentar el model de gestió públic-privat d'aquesta associació. Isabel Morera, propietària del Grup Morera, els va aportar la seva experiència des de la visó més empresarial d'allotjaments i restaurants. Posteriorment, el grup d'empresaris i tècnics turístics van dur a terme una sessió de treball interna per començar a definir l'estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Paral·lelament, la delegació política va mantenir una trobada amb Gemma Canalias, consellera comarcal i presidenta de Turisme Garrotxa, amb Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Xevi Collell a l'Espai Cràter. Seguidament, Mireia Tresserras, responsable de l'empresa de guiatges culturals Educart, els va presentar la seva experiència amb la CETS. 

Després han visitat la gredera del volcà Montsacopa durant la qual, Gemma Canalias, ha explicat la xarxa de senders Itinerànnia -iniciativa sorgida l'any 2004 per fer possible que la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà fossin destinacions turístiques on fos possible la pràctica del senderisme gràcies a una xarxa de camins mantinguda i senyalitzada- i Garrotxa Cultour –iniciativa que posa en valor el patrimoni cultural de la Garrotxa a través de 15 propostes temàtiques.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació