Dijous, 25 d'abril de 2024
món rural

El Govern aprovarà l'Agenda Rural de Catalunya a finals de maig

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, vol que sigui "un llibre de referència per al desenvolupament del país"

Redacció Barcelona | 28 d'abril de 2022 a les 08:34
Teresa Jordà en una intervenció al Parlament | Frederic Esteve
El Govern aprovarà l’Agenda Rural de Catalunya a finals de maig. Així ho ha anunciat aquest dimecres al Parlament la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, on ha explicat que es tracta d’un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país. L'Agenda Rural busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament a través de la diversificació econòmica.

En la seva intervenció, Jordà ha dit que "no podem pretendre que la gent que viu en aquestes zones s’hi quedi a viure perquè sí". Per a la consellera, "cal aconseguir que el flux de gent que en marxa i que hi arriba, sigui positiu a favor d’aquestes zones", tot afegint que "només així aconseguirem l’equilibri que busquem i que el país necessita".

Per altra banda, Jordà ha explicat que l’Agenda inclou més de 900 accions, de les quals unes 300 són prioritàries i gairebé una seixantena d’aquestes s’han identificat com a estratègiques. L’Agenda Rural, afirma, ha d’esdevenir el llibre blanc de l’àmbit rural i ha de servir de document de referència per afrontar el futur i els nous reptes que s’estan plantejant.

La titular d'Agricultura també ha destacat que l’elaboració de l’Agenda ha estat un procés molt participat. Hem vetllat, afirma, "perquè hi hagi una visió global i transversal, i, sobretot, per la representativitat territorial". En la seva redacció han col·laborat administracions públiques, entitats i persones expertes. Així mateix, més de 1.200 persones d’arreu del territori han assistit als diversos tallers participatius.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació