Divendres, 19 d'abril de 2024
fotografia

El fotògraf de Llimiana Jaume Elies presenta «Pirineu Bestial»

El llibre recull imatges d'aus, insectes i mamífers pirinencs i especialment del Pallars

Redacció Lleida | 21 d'abril de 2022 a les 08:40
Elies durant la presentació del llibre a l'IEI | Diputació de Lleida
L'aula magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimecres la presentació del llibre Pirineu Bestial, del fotògraf de Llimiana Jaume Elies. L'obra de l'autor, alcalde del municipi entre 2003 i 2007, i que porta 35 anys retratant animals, és un recull d'imatges d'aus, insectes i mamífers que habiten el Pirineu, i una mostra de l'ingent patrimoni faunístic de les comarques pirinenques a través de magnífiques fotos.

L'acte ha comptat amb la participació de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, que ha definit al pallarès com "un profund coneixedor del nostre Pirineu i un excepcional fotògraf", tal i com es pot comprovar en un llibre que, "més que llegir-se, es mira i es contempla", ha dit.

El president de la Diputació també ha volgut destacar "la comunió entre el fotògraf i l'entorn incomparable del Pirineu, i especialment el Pallars", gràcies a la qual capta no només l'encant de la bèstia fotografiada, sinó també "el marc en el qual aquesta viu". En aquest sentit, Talarn ha explicat que el llibre ajudarà a acabar amb un cert desconeixement que hi ha al voltant d'alguns dels animalons que poblen el nostre Pirineu.

A banda de la política i la fotografia, el pallarès, nascut fa 58 anys, va treballar com a mecànic a diversos tallers i després al Parc de Conservació de Carreteres a Tremp, fins que va perdre la mà esquerra a causa d'un accident. Llavors va passar a ser vigilant d'explotació de carreteres i actualment és pensionista.

Aquest fet no li ha impedit convertir-se en un consumat fotògraf, conrear la vinya, reparar rellotges antics, fer salers i formatgeres artesanals de fusta i ser un expert en bonsais des de fa anys, aficions a les quals més recentment ha afegit la seva pròpia serradora i un dron amb què ha fet un vídeo promocional de Llimiana, entre altres gravacions.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació