Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Govern evita polemitzar amb l'Aragó sobre la candidatura olímpica i demana «ser seriosos»

La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, diu que la proposta de repartir les proves masculines i femenines entre territoris "en cap cas és lògica"

Redacció Barcelona | 13 d'abril de 2022 a les 10:40
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja | ACN
La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha respost a la darrera iniciativa del Govern de l'Aragó sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu del 2030. En concret l'executiu encapçalat per Javier Lambán ha plantejat la possibilitat de repartir les proves masculines i les femenines en la seva comunitat autònoma i Catalunya.

Una idea que, segons Plaja, "no és una proposta que cap cas tingui lògica", alhora que ha afirmat que "hem de ser seriosos", tot evitant polemitzar sobre la qüestió. La Generalitat ja va tancar oficialment un acord amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per presentar una candidatura per als Jocs d'Hivern del 2030. 

Un primer acord, recordem, al qual l'Aragó no s'hi va voler sumar. De fet, Javier Lambán veia "condemnats al fracàs" uns Jocs sorgits d'una candidatura "que opti exclusivament per Catalunya", mentre que Pere Aragonès va rebutjar modificar el lloc de les proves. Al seu torn el Comitè Olímpic va anunciar la celebració d'una reunió per tal d'abordar la "solució definitiva" al futur repartiment de les proves olímpiques entre les dues comunitats.

 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació