Divendres, 19 d'abril de 2024
bombers

Tremp incorpora un Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals

Aquest equip farà tasques de manteniment d'infraestructures de prevenció d'incendis i campanyes de borrissol i sega

Redacció Tremp | 13 d'abril de 2022 a les 08:31
Membres de les noves unitats del GEPIF en una jornada de formació | Acció Climàtica
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha instal·lat una base del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) a la ciutat de Tremp per executar treballs de prevenció d’incendis a les comarques lleidatanes. Un reforç que està format per sis persones amb vehicles específics per fer tasques de prevenció i primera intervenció en incendis agrícoles i forestals.

Aquesta incorporació s’emmarca en el Pla de prevenció d’incendis 2022-2025, que servirà per preparar els boscos de Catalunya per fer front a l’emergència climàtica i els incendis de sisena generació. La inversió econòmica que es destina al nou Pla presentat a principis d’any ha fet possible que les brigades del GEPIF a Catalunya passin de tres a vuit amb un total de 52 components per donar a tot el territori.
 

Membres del GEPIF remullant una zona cremada. Foto: Acció Climàtica


Fins ara hi havia tres equips que actuaven des de l'Alt Empordà, el Vallès Oriental i el Baix Ebre. Amb el nou Pla s’invertiran dos milions d’euros que permetran establir cinc noves unitats permanents distribuïdes al Priorat, el Tarragonès, la Terra Alta, l'Alta Anoia i també al Pallars. Concretament, la unitat territorial de Girona està formada per set components, la de Barcelona per nou, les de les Terres de l’Ebre per 13, a Tarragona hi ha sis components, a la Catalunya Central 11, i sis al Pirineu.

Aquestes noves unitats ja estan operatives des d’aquesta mateixa setmana i fins a l’1 de juny faran tasques de manteniment d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals. Aquestes tasques són la revisió de punts d’aigua, i això inclou la neteja del perímetre, i la comprovació i reparació si escau del subministrament d’aigua; també el manteniment dels camins de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis forestals, que inclou les franges de protecció a banda i banda del camí, l’obertura d’espais per facilitar l’entrada dels vehicles d’extinció i el manteniment dels giradors per facilitar les maniobres en cas d’incendi. 

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació