Dimecres, 24 d'abril de 2024
caça

Acció Climàtica millorarà la seguretat de les batudes durant la nova temporada de caça

S’hauran de comunicar les caceres de senglar i el lloc i el dia que es realitzin, una informació que quedarà recollida en una aplicació

Redacció Pallars | 11 d'abril de 2022 a les 11:06
Senyalització de batudes en un espai natural | Diba
Durant la pròxima temporada de caça caldrà comunicar al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural les batudes de caça major previstes. Aquesta informació quedarà recollida en una aplicació i permetrà planificar l’activitat i compatibilitzar-la millor amb altres usos al medi natural i augmentar la seguretat.

La resolució de vedes, que és la normativa que marca com serà la temporada de caça, inclou l’obligació per part de la persona o entitat titular de l’aprofitament cinegètic de comunicar el dia i lloc on es farà la batuda durant la temporada hàbil de caça. La temporada de caça del porc senglar va des del primer diumenge de setembre fins a l’últim de març.

Aquesta millora en seguretat se suma al protocol que va signar el Departament el mes de novembre passat amb els espais naturals de la Diputació de Barcelona i la Federació de Caça per millorar la seguretat en les batudes, i que s’anirà implementant en altres zones.

L’emergència cinegètica, una eina per reduir les poblacions de conills i senglars


Una altra de les novetats que incorpora la nova temporada de caça és una modificació de l’anomenada emergència cinegètica, que és un concepte utilitzat per referir-se a situacions amb caràcter d'urgència en què es produeix un desequilibri en la població d'animals silvestres.

L’actualització d’aquest procediment permetrà actuar de manera més precisa, millorar l’efectivitat de les batudes i augmentar el nombre d’animals capturats. L’emergència cinegètica és una figura que permet actuar en aquelles comarques o àmbits territorials on es produeix una abundància d’una espècie cinegètica o no protegida de manera que resulti perillosa o nociva per a les persones o perjudicial per a l’agricultura, la ramaderia, els terrenys forestals, les espècies protegides o la caça. S’actua sempre que se superin els llindars establerts per la resolució anual de vedes.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació