Divendres, 19 d'abril de 2024
talent digital

Tremp dona el tret de sortida a la 2ª edició del «Catalunya Rural Hub»

S'han presentat les novetats, impacte i objectius del projecte, que enguany es consolida al Pallars Jussà i la Ribera d'Ebre

Redacció Tremp | 8 d'abril de 2022 a les 08:58
Per a l'organització d'aquesta segona edició s'ha comptat amb la col·laboració de Pallars Actiu i altres institucions pallareses | CCPJ
La segona edició del Catalunya Rural Hub ha arrencat aquest dijous a Tremp amb la presentació del calendari d'execució, les novetats i l'obertura del període d'inscripcions per als professionals digitals que hi vulguin participar. L'acte ha comptat amb la participació de Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital i portaveu de Barcelona Digital Talent. 

La nova edició del Catalunya Rural Hub suposa l'extensió del projecte iniciat ara fa un any pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i Mobile World Capital Barcelona, consistent a atreure professionals de l'àmbit digital a zones rurals i poc poblades de Catalunya amb l'objectiu d'afavorir-hi l'arrelament del talent, combatre el despoblament i dinamitzar l'economia d'aquests territoris.

La iniciativa s'inscriu en el marc de l'aliança Barcelona Digital Talent, que busca fomentar el desenvolupament de la nova economia digital arreu de Catalunya i alhora impactar positivament en el teixit productiu, comercial i econòmic de tot el territori. Segons la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, la posada en marxa d'aquesta segona edició "consolida el projecte com un bon antídot contra el despoblament i contra la bretxa territorial de talent digital a Catalunya.

La primera de les tres estades de 10 professionals tindrà lloc a Tremp del 23 al 27 de maig. Les següents seran a la Ribera d'Ebre del 30 de maig al 3 de juny i del 13 a 17 de juny. Els participants disposaran, gratuïtament, d'allotjament, d'un espai de coworking i d'un pla d'activitats que els permetrà conèixer l'entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat que hi estableixin relacions personals i professionals.

Tant a la Ribera d'Ebre com a Tremp els participants podran conèixer de primera mà les instal·lacions i els serveis disponibles a la zona per poder teletreballar i les iniciatives relacionades amb la connectivitat de la comarca. D'altra banda, també participaran en  trobades amb empreses i iniciatives de la zona per debatre conjuntament les possibilitats i les necessitats que els treballadors remots poden trobar en un entorn rural. 


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació