Dijous, 25 d'abril de 2024
talent digital

Tremp serà una de les seus del «Catalunya Rural Hub» 2022

El projecte, impulsat pel Govern i Mobile World Capital Barcelona, pretén deslocalitzar el talent digital en entorns rurals menys poblats

Redacció Tremp | 3 de març de 2022 a les 16:21
El conseller Puigneró durant la presentació aquest dijous a Móra d’Ebre | Govern
Tremp serà, juntament amb Mora d’Ebre, una de les seus del Catalunya Rural Hub, un projecte que impulsen el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i Mobile World Capital Barcelona. El projecte, amb una inversió global de 70.000 euros, pretén deslocalitzar el talent digital en entorns rurals menys poblats.

La capital del Pallars Jussà acollirà el seu grup del 22 al 27 de maig. Entre els aspectes que s'han valorat a l'hora d'escollir les seus d'aquesta iniciativa s'hi troba la bona connexió d'internet del territori o els serveis que ofereix a escala social i cultural. La prova pilot del Catalunya Rural Hub es va fer l'any passat a la Garrotxa.

Sis candidatures de tot Catalunya han optat enguany a participar en l'edició del Catalunya Rural Hub. La que ha obtingut major puntuació però, ha estat la de la Ribera d'Ebre, amb Móra d'Ebre al capdavant. D'aquesta manera, tant la localitat ebrenca com la pallaresa acolliran un total de 30 professionals del sector digital, que tindran la possibilitat de poder residir i treballar en remot durant una setmana en cadascuna de les dues poblacions.

Mentre que la candidatura de Móra d’Ebre ha estat presentada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la de Tremp ha estat liderada per l’entitat Pallars Actiu, la Societat de Foment del Pallars, que treballa per la dinamització econòmica del Pallars Jussà i Sobirà.

Sinergies entre el sector agroalimentari i el tecnològic


En un acte a Móra d’Ebre, el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que el concepte agrotech és "una línia de desenvolupament econòmic molt important". En aquest sentit, ha remarcat que el Catalunya Rural Hub pot donar peu a sinergies entre el sector alimentari i el tecnològic. De moment, els impulsors del projecte desconeixen el grau d'implantació que pot tenir el projecte, però auguren que representi un canvi de paradigma per al sector empresarial.

L'edició del 2022 del Catalunya Rural Hub compta amb una partida pressupostària global una mica menor a la que es va destinar per la prova pilot realitzada a la Garrotxa. La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, ha remarcat que la inversió de 70.000 euros correspon al programa que s'instaura tant a Tremp com a Móra d'Ebre i que els ajuntaments participants s'encarreguen de proporcionar l'allotjament i l'acompanyament als empresaris que participin al projecte.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació