Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

Salut avança un dia la retirada de les mascaretes a les escoles

El conseller Josep Maria Argimon anuncia que la mesura s'aplicarà "per sentit comú" quan comença la setmana lectiva després de les vacances de Setmana Santa, el 19 d'abril

Victor Rodrigo Barcelona | 7 d'abril de 2022 a les 11:50
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon | ACN
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dijous que les mascaretes desapareixeran dels interiors de les escoles un dia abans a Catalunya. "Teníem preparada una resolució per retirar les mascaretes a les escoles. No tinc cap problema en signar-la perquè a l'escola no es torni de vacances amb mascareta", ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3. Argimon ha recordat que "no té cap lògica" haver-ho de fer un dimecres, és a dir, un dia després de tornar de les vacances de Setmana Santa.


Recordem que, tal com vam informar ahir, ja hi ha data per a l'adeu de les mascaretes als interiors: serà el 20 d'abril. El govern espanyol ha decidit establir aquest dia l'eliminació de la norma -la ratificarà en el consell de ministres del dia 19-, vigent des de l'inici de la pandèmia. Sanitat seguirà així la demanda dels experts, que reclamaven no treure la mascareta dels espais tancats abans de Setmana Santa.

Argimon ha recordat que se seguiran les tres excepcions marcades pel govern espanyol, en el cas de dur mascareta, però que no serà obligatòria en tots els altres aspectes. Ha posat d'exemple l'edifici del Departament de Salut, on ha afirmat que "qui vulgui la podrà portar, i qui no, no". Tot i això, ha volgut insistir en que "no es pot descartar mai la possibilitat de fer passos enrere". "Pot haver-hi una altra onada i no en sabem les característiques. Ara, però, les dades (sobretot les hospitalàries) són molt bones", ha conclòs Argimon.

Les excepcions i les mesures del govern espanyol


Aquest mateix dimarts, el comitè científic va exposar que era "arriscat" fer aquest moviment previst pel govern espanyol abans de les festivitats de l'abril. Amb tot, hi haurà diverses excepcions a la retirada general: els hospitals, les residències de gent gran i el transport públic.

La mascareta en interiors és, de fet, l'única mesura important que segueix vigent. D'aquesta manera, el 19 d'abril es recuperarà la normalitat absoluta fora en gairebé tots els espais, com ara en les escoles o els equipaments culturals i esportius.

A través d'un comunicat, el Departament de Salut ha aplaudit que hi hagi data per a l'eliminació de la mascareta, però s'ha mostrat crític amb el fet que arribi després de Setmana Santa: "No hi ha cap fonament científic que recolzi el manteniment de les mascaretes als interiors per més temps. Bona part dels països europeus ja han fet decaure la mesura de la mascareta als interiors", assegura.

En aquest sentit, reitera que la mesura es podria haver posat en marxa fa "setmanes començant pels centres escolars i de forma gradual per veure’n l’efecte". Amb tot, el departament es mostra favorable al manteniment de la mascareta en espais "més sensibles" com centres sanitaris i sociosanitaris i el transport públic, tal com ha expressat en una carta tramesa a la Ministra.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació