Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

La mascareta deixarà de ser obligatòria en interiors el 20 d'abril

El govern espanyol seguirà la demanda dels experts, que demanen no treure-la abans de Setmana Santa

Victor Rodrigo Barcelona | 6 d'abril de 2022 a les 15:39
Alumnes entrant amb mascareta a l'escola | Juanma Peláez
Ja hi ha data per a l'adeu de les mascaretes als interiors: serà el 20 d'abril. Tal com avancen diversos mitjans, el govern espanyol ha decidit establir aquest dia l'eliminació de la norma -la ratificarà en el consell de ministres del dia 19-, vigent des de l'inici de la pandèmia. Sanitat seguirà així la demanda dels experts, que reclamaven no treure la mascareta dels espais tancats abans de Setmana Santa.

Aquest mateix dimarts, el comitè científic va exposar que era "arriscat" fer aquest moviment previst pel govern espanyol abans de les festivitats de l'abril. Amb tot, hi haurà diverses excepcions a la retirada general: els hospitals, les residències de gent gran i el transport públic.

La mascareta en interiors és, de fet, l'única mesura important que segueix vigent. D'aquesta manera, el 19 d'abril es recuperarà la normalitat absoluta fora en gairebé tots els espais, com ara en les escoles o els equipaments culturals i esportius.

El Departament de Salut fa setmanes que insisteix i reclama al Ministeri de Sanitat que es retirin les mascaretes en els espais interiors. A través d'una carta, aquest dimarts va reclamar la mesura. En la missiva, també explicava que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no participarà en la reunió del Consell Interterritorial d'aquest dimecres, que abordarà el tema, "perquè ha de ser al Parlament" i el mateix consell no permet la delegació.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació