Dissabte, 27 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

En Comú Podem es presentarà per primer cop al Pallars

La formació morada prepara una llista a Rialp i en altres municipis pallaresos, encara no confirmats

Tomàs Garcia Espot Rialp | 5 d'abril de 2022 a les 12:00
Imatge de l'acte de Rialp, amb la possible cap de llista Rebeca Librero | CatComú Alt Pirineu
En Comú Podem es presentarà per primer cop en unes eleccions municipals al Pallars. Així es va desprendre d'un acte del partit celebrat aquest cap de setmana a Rialp sobre la problemàtica de l'habitatge a les comarques pallareses. Tal com han confirmat a Pallars Digital fonts dels comuns, aquest serà precisament un dels municipis on la formació morada està definint una llista per al 2023, la qual podria estar encapçalada per Rebeca Librero.

Pel que fa a la resta del Pallars, les mateixes fonts apunten que al Pallars Sobirà es podrien presentar dues o tres llistes més en altres municipis, mentre que també s'està estudiant la possibilitat de presentar-ne al Pallars Jussà. Des d'En Comú Podem expliquen que encara s'han de reunir en assemblea oberta per tal de decidir-ho, i que l'anunci de llistes definitiu podria arribar després de Setmana Santa.
 
Si les candidatures finalment es confirmessin, doncs, seria la primera vegada que aquest partit intentar obtenir representació als consistoris pallaresos. L'antecedent més immediat -per raó de l'espai polític que ocupen actualment els comuns- és la ja desapareguda Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), que sí que va presentar-se al Pallars en anteriors comicis.

En total, el partit verd va presentar candidatures en tres eleccions municipals: les del 1991, 2003 i 2007, i en un total de vuit municipis. La primera vegada va ser al municipi Lladorre, l'any 1991, i sota les sigles d'Iniciativa per Catalunya-Alternativa Verda. Els verds, però, no van aconseguir cap regidor fins als comicis locals del 2003, on van treure un representant a Sort.

En conjunt, Iniciativa va aconseguir que quatre integrants de les seves llistes fossin escollits alguna vegada. A banda de la capital del Sobirà, també ho van fer l'any 2007 a Soriguera, Sant Esteve de la Sarga i Rialp. El mateix any, la formació verda també va presentar-se a Tremp, però només va sumar 140 vots.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació