Divendres, 19 d'abril de 2024
cultura

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, visita les obres del Museu de la Conca Dellà

La modernització consolidarà el museu com un espai de referència i exposarà, entre altres, les restes d’un dels dinosaures més grans d’Europa

Redacció Isona | 4 d'abril de 2022 a les 09:44
Imatge dels participants en la trobada | Govern
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat aquest divendres les obres del nou Museu de la Conca Dellà. Ho ha fet en el marc de la comissió institucional per fer balanç de l’activitat duta a terme enguany pels equipaments que formen la Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

A la reunió, també hi han participat el bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i els alcaldes i titulars dels equipaments museístics de les Terres de Lleida i Aran, entre els quals la batllessa d'Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós; el d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó; i el de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau.

En el marc de la trobada, el president Joan Talarn i la vicepresidenta Estefania Rufach han destacat la coordinació d’esforços dels equipaments museístics en favor d’una major cohesió territorial, ja que "la cultura ens defineix com a societat i, al temps, serveixen per a explicar com hem construït la nostra identitat i quins esforços fem per a preservar-la". Per la seva banda, la consellera de Cultura ha declarat que "aquest és el camí: compartir, fer xarxa entre tots els equipaments i entre totes les institucions i millorar l’accés de la ciutadania a la cultura".

Futur espai de refèrencia


Després de la modernització del Museu de la Conca Dellà, l'equipament pallarès es consolidarà com un espai de referència de la comarca i el país, exposant, per exemple, les restes d'un dels dinosaures més grans d'Europa. Així, les restes de l'Abditosaurus kuehnei seran un dels elements estel·lars del museu

Es tracta d'un exemplar únic de titanosaure, que va viure al Cretaci superior, fa uns 70 o 65 milions d’anys, i que va ser trobat en un jaciment a Orcau. El museu exposarà concretament el coll, l'escàpula, les vèrtebres i les costelles de l’animal, i s’exhibiran després d’un llarg procés de restauració i estudi que s’ha allargat sis anys. Es preveu que l’equipament pugui reobrir aquest estiu.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació