Divendres, 19 d'abril de 2024
os bru

Ensurt d'un caçador pallarès al trobar-se un os a 10 metres al bosc de Berrós Sobirà

Va ser durant una batuda de senglars i l’home va aconseguir allunyar-se mantenint la calma i sense esverar l'animal

Redacció La Guingueta d'Àneu | 1 d'abril de 2022 a les 11:10
Mostra d'una petjada de l’ossa que el caçador va poder prendre sobre la neu | Cedida
Gran ensurt el que es va endur un caçador el passat dissabte al bosc de Berrós Sobirà, al terme municipal de la Guingueta d'Àneu. Durant una batuda de senglars, Sisco Lladós, veí d’Escaló i que també és ramader de la zona, es va trobar cara a cara, a tan sols uns 10 metres de distància, amb una ossa i els seus dos cadells. Així ho explicava el mateix Lladós als micròfons de TV3.
 
Tot i la sorpresa, el caçador va mantenir la calma i va començar a allunyar-se dels animals, marxa enrere i sense córrer. Un procediment del tot correcte, tal com expliquen des dels Agents Rurals, que indiquen que en casos com aquest no s'ha de donar mai l'esquena a l'os, ni tampoc cridar ni fer moviments bruscos. Segons indiquen, cal evitar donar la impressió a l’os de que s'està envaint el seu espai.

A la zona, però, no només hi havia l’ossa i els dos cadells. Segons han explicat a aquest diari els caçadors, a una certa distància van poder veure també un mascle. Després d'aquest episodi, membres del cos dels Agents Rurals es van desplaçar a la zona de l'avistament per prendre mostres dels plantígrads i avisar la població local, com és preceptiu. 

Precisament, i tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Jordi Pallé, durant aquesta presa de mostres, feta els dies posteriors, van tornar a veure un exemplar d'os. En total, els agents van trobar tres excrements i petjades, que ja estan analitzant. Malgrat que els dos exemplars adults sí que estaven registrats, no és el cas de les dues cries, a les quals no tenien localitzades.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació