Dijous, 25 d'abril de 2024
crisi d'ucraïna

Els consells comarcals del Pallars engeguen una campanya solidària de suport a la població ucraïnesa

La iniciativa ofereix suport en l’acollida de famílies i infants i es fomenten les aportacions econòmiques a través del Fons Català de Cooperació

Redacció Pallars | 31 de març de 2022 a les 11:39
Instant a l’Oficina d’Estrangeria habilitada per atendre els refugiats ucraïnesos | Gerard Vives / ACN
Els consells comarcals del Pallars han engegat una campanya de solidaritat amb la població d'Ucraïna, víctima de la invasió russa. Per una banda, amb l'objectiu de facilitar l'arribada de persones i famílies ucraïneses, el Consell del Jussà ha habilitat un circuit d'acollida específic conjuntament amb el Servei d'Immigració i els Serveis Socials Bàsics.

Es tracta d'un procediment que requereix d'una entrevista d'acollida, en la qual s'aporta informació i s'inicia l'inici del circuit d'urgència per a l'acolliment en cas d'haver-hi refugiats menors d'edat i sense tutors legals. En aquest mateix procés, a banda d'informar els Serveis Socials de la comarca, es tramiten tant les beques de menjador i transport escolar, com les ajudes d'urgència per cobrir les necessitats bàsiques.

Per altra banda, des dels Serveis Socials del Pallars Sobirà proporcionen acompanyament i suport en cas d'acollida d'una família o d'infants ucraïnesos sense progenitors. Una ajuda que contempla tant informació per a realizar els tràmits, assessorament jurídic, atenció psicològics, traductors o allotjament d'urgència.

Precisament, en cas de voler acollir una família i disposar d'una habitació o d'un habitatge lliure, el Sobirà també disposa d'un formulari o bé es pot contactar directament amb els Serveis Socials de la comarca. Així mateix, també hi ha l'opció d'oferir personalment assistència en relació a l'allotjament, el treball o la traducció.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació