Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

Baix Pallars s'incorpora a l'Associació de Viles Termals de Catalunya

L'entitat recentment creada vol posar en valor el patrimoni històric, turístic i cultural dels municipis termals

Redacció Caldes de Malavella | 18 de març de 2022 a les 11:00
Els representants dels municipis termals al Balneari Vichy Catalan | AV
Baix Pallars ja és nou membre de l'Associació de Viles Termals de Catalunya. Així s’ha certificat aquest dimecres a Caldes de Malavella en l'acte de presentació de l'entitat, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni històric, turístic i cultural dels municipis termals del país. A banda de Baix Pallars, Gandesa, Vall de Boí i Sant Climent Sescebes també han sigut els darrers municipis que s'han incorporat a l'associació recentment creada.

Durant la presentació, el batlle de Caldes, Salvador Balliu, va expressar el seu goig en veure "com tots els municipis termals fem pinya per desenvolupar coordinadament els recursos existents a l'entorn", així com "creant un espai comú de coneixement i promovent la millora i manteniment de l'espai turístic urbà". Per a Balliu, l'associació permetrà dur a terme actuacions d'investigació, desenvolupament i innovació, tot implantant actuacions de protecció de les aigües minerals".

En aquest sentit, Baix Pallars, i especialment Gerri de la Sal, no són gens aliens al patrimoni termal de Catalunya. De fet, les representants del consistori a l'acte van voler posar en valor la importància de l'aigua salada per al municipi, tant a través de les salines del municipi com pel Museu de la Sal. Una eina, afirmen des de l'ajuntament, "de desenvolupament i una entitat que ens defineix".

Per la seva banda, el president de l'Associació de Viles Termals, Isidre Pineda, ha assenyalat que "tenim una oferta turística que no és estacional, que reparteix la demanda al llarg de tots els mesos de l'any". En aquest sentit, afirma que "això és una oportunitat, i que hem d'aprofitar les nostres aigües".

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació