Divendres, 26 d'abril de 2024
talarn music experience

Els acústics del Talarn Music Experience continuen amb Le Nais

Conversem amb la cantant Naida Camarasa en motiu de la seva visita, aquest divendres, a Lo Quiosc de Talarn

Redacció Lo Quiosc | 10 de març de 2022 a les 10:35
Le Nais actuant al Mercat de la Música Viva de Vic el 2020 | Josep M Montaner
La cantant de Balaguer Naida Camarasa protagonitzarà aquest divendres la segona actuació programada del Talarn Music Experience 2022, festival enguany ha recuperat els concerts acústics mensuals dos anys després de la irrupció de la pandèmia. Amb el seu alter ego Le Nais, Camarasa portarà a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn una selecció de les seves millors cançons, així com temes nous i alguna versió especial. El festival ha programat enguany un total de 16 concerts de febrer fins a desembre.

En acústic o format trio, Le Nais captiva per la seva proposta pura, transparent i veritable. Darrere de Le Nais s’amaga Naida Camarasa. Músic, model, poeta i dissenyadora de joies, nascuda a Balaguer però establerta a Barcelona, portarà a Els Acústics del TME la seva autenticitat i la seva màgia. Amb la seva veu que esgarrapa des de dins i el seu món musical nostàlgic i fosc.

Entre els noms que han passat o passaran enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Stay Homas, Albert Pla o Suu, que actuaran al certamen d’estiu, així com Roger Mas, Joan Rovira, Lavanda, Agnès Algueró o David Busquets. De moment, el ritme de venda d’entrades pel festival d’estiu avança a molt bon ritme. Una bona mostra d’això és que per l’actuació d'Stay Homas ja s'ha exhaurit més del 50% de l’aforament. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival.

ENTREVISTA A NAIDA CAMARASA (LE NAIS)


A poc més de 24 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Naida Camarasa per conèixer de primera mà què ens espera de la seva visita al Pallars.

Què ens portaràs divendres a Lo Quiosc?

Venim en petit format, farem un acústic amb les cançons que he tret fins ara, alguna versió especial i també algunes de noves que encara no han sortit. Vinc amb moltes ganes de fer-vos sentir moltes coses en aquest espai tant màgic.

Com ha influït la pandèmia en la teva carrera artística? Creus que el malson s'acaba?

M'agradaria dir que no m'ha influït però la veritat és que justament el dia 14 de febrer de 2020 acabava de treure el meu primer EP When I Can't Speak But I Can Sing i només vam poder fer un concert i ja va començar el confinament a principis del mes següent. Teniem dates molt especials i tota la força i la il·lusió després d'haver treballat, i va ser devastador haver de cancel·lar-ho tot, o posposar-ho dos anys. Es diu ràpid! Creativament també he tardat en poder centrar-me, semblava que tota inspiració s'havia esvaït, però poc a poc estic acabant el que serà el meu primer disc.

És la primera vegada que actues al Pallars. Què n’esperes?

En tinc moltes ganes! Sóc de la Noguera i sempre em fa il·lusió tornar a tocar a prop de casa. Crec que serà una nit especial.

Per què és tan complicat actuar en territoris allunyats de la gran capital, com és el nostre?

Suposo que a les capitals hi ha més tràfic de gent i s'omplen més ràpidament els concerts, per tant, hi ha més pressupost per fer concerts amb tot el que comporta. Però estaría molt bé canviar aquesta dinàmica i que els ajuntaments petits apostin per la música d'una manera més activa i fer-ho tot més gran.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació