Dissabte, 20 d'abril de 2024
crisi d'ucraïna

Drets Socials posa l'alberg de Tremp a disposició de l'ajuntament per acollir refugiats ucraïnesos

El consistori trempolí ha mostrat el seu suport a la comunitat ucraïnesa del municipi

Redacció Tremp | 8 de març de 2022 a les 11:44
Membres del consistori reunits amb dos veïns ucraïnesos del municipi | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha mostrat el seu suport a la comunitat ucraïnesa del municipi. L'alcaldessa Maria Pilar Cases i la regidora de benestar, Rosa Melines, es van reunir el passat divendres amb veïns i veïnes de Tremp provinents d'aquest país afectat per la invasió de Rússia. Els representants del consistori han volgut donar-los tot el suport de la institució, així com a les seves famílies i coneguts del país. Per altra banda, durant aquest setmana la primera edil trempolina tambés es reunirà amb la comunitat russa de Tremp.

A més, i davant la crisi de refugiats que ha provocat la guerra d'Ucraïna -segons ACNUR ja són més d'un milió i mig els que han hagut de fugir del país-, la conselleria de Drets Socials del Govern ha posat a disposició del consistori l'espai de l'alberg municipal de Tremp per tal d'acollir refugiats ucraïnesos. Una decisió que ve donada per la possibilitat d'arribada d'aquestes persones al municipi. Consultada per Pallars Digital, l'alcaldessa de Tremp explica que de moment no s'han rebut peticions d'acollida d'ucraïnesos exiliats.

Per altra banda, el consistori trempolí ha decidit invertir amb material necessari per donar-lo a la població ucraïnesa. En aquest sentit, s'han posat a disposició les furgonetes municipals per tal de fer viatges amb el material recollit al Cafè Modern d'Isona i a la seu d'Alba Jussà, que serà enviat a l'Ajuntament de Guissona. Així mateix, l’AFA Valldeflors està recollint material al centre educatiu per a fer-lo arribar directament al consolat d’Ucraïna a Barcelona.
 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació