Dissabte, 20 d'abril de 2024
cultura

El Consell Cultural de les Valls d'Àneu es reivindica al Parlament

El seu president, Ferran Rella, i la directora del Dansàneu, Rut Martínez, han comparegut davant la Comissió de Cultura per presentar la singularitat i les necessitats de les dues entitats

Redacció Parlament | 3 de març de 2022 a les 12:00

El Consell Cultural de les Valls d'Àneu i el Dansàneu han trepitjat aquest dimecres el Parlament de Catalunya per reividincar el seu llegat en l'àmbit cultural pallarès. El president del Consell, Ferran Rella, i la directora del certamen, Rut Martínez, han comparegut en la Comissió de Cultura de la cambra catalana per presentar les singularitats i les necessitats de les dues entitats.

Ferran Rella ha explicat que enguany s'han complert "39 anys de sostinguda i continuada voluntat cultural a les Valls d'Àneu a través d'una institució sense ànim de lucre". En aquest sentit, ha declarat que el Consell Cultural "entén que un país sense cultura és un país abandonat".

Així mateix, el president ha subratllat que "voldríem que el Consell i el Dansàneu fossin un paradigma de com el desenvolupament de projectes culturals contribueix a millorar les expectatives econòmiques d'un territori, procura el benestar de la seua població i facilita l'harmonització entre respecte i progrés.

Per la seva banda, la directora del Dansàneu, Rut Martínez, ha explicat que el certamen "situa el patrimoni natural, arquitectònic i immaterial d'Àneu al centre de la seva proposta artística". És un projecte, afirma, "fet d'acord i al costat del territori", i que "les accions programades impliquen una intervenció, un coneixement i un respecte de l'entorn".


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació