Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Les comarques pallareses viuen una nova davallada de contagis

Els aïllats als centres educatius gairebé no han variat en els darrers set dies

Tomàs Garcia Espot Pallars | 24 de febrer de 2022 a les 14:52
Una infermera posant una vacuna d'AstraZeneca a una dona a Tremp | ACN

El Pallars ha viscut una nova davallada de contagis per Covid-19 durant els últims set dies. Si bé la caiguda de positius no ha estat tan pronunciada com la setmana anterior, entre el 14 i el 20 de febrer les comarques pallareses han registrat un total de 112 casos, prop d'una cinquantena menys que fa una setmana. D'aquests positius, 87 s'han produït al Pallars Jussà, mentre que 25 són del Sobirà.

Aquests registres, però, han provocat canvis adversos en ambdues comarques. Mentre que a la primera el risc de rebrot ha pujat fins als 1.500 punts, a la segona ha baixat fins als 690. Pel que fa a la velocitat de retransmissió (Rt), succeeix la mateixa tònica: al Jussà, ha tornat a escalar per sobre de l'1, mentre que al Sobirà ha baixat fins al 0,54.



La millora de la incidència de coronavirus també s'ha fet notar als municipis pallaresos, on 14 d'ells a hores d'ara estan lliures de Covid. Pel que fa als més afectats -Tremp, la Pobla de Segur i Sort- també han millorat els seus registres. Així, la capital del Pallars Jussà, per exemple, n'ha registrat 50, més d'una trentena menys que fa dues setmanes.


Pel que fa als centres educatius, la situació també reflexa aquesta millora, tot i que el nombre de confinats gairebé no ha canviat respecte la setmana passada. Així doncs, el Jussà continua amb 24 aïllats als centres, mentre que en el cas del Sobirà, n'ha registrat un més, i ara en té nou. Unes xifres, però, que previsiblement aniran encara més a la baixa després que aquest dimecres finalitzessin les quarentenes a les escoles per als alumnes no positius.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació