Divendres, 19 d'abril de 2024
fires

Els Pallars són les comarques del Pirineu que més fires acolliran aquest any

A les comarques pallareses s'hi celebraran 13 fires, un 85% més que el 2020

Redacció Pallars | 23 de febrer de 2022 a les 17:41
Imatge de la Fira de Tardor de Sort | Ajuntament de Sort
El Pallars recuperarà enguany la major part de fires d'abans de la pandèmia, un 85% més que el 2020, quan només se'n van dur a terme set. Així doncs, amb les 13 que tindran lloc aquest 2022, les comarques pallareses seran el territori de l'Alt Pirineu i Aran que més n'acollirà; concretament un 54% de les 24 que se celebraran.

Per una banda, el Pallars Jussà, té a la seva agenda sis fires: la del Vi del Pirineu, a Talarn, la Ramadera de la Pobleta, la del Bolet d'Isona, la Fira de Salàs, la de Nadal de la Pobla i la de Santa Llúcia de Vilamitjana. Pel que fa al Sobirà, n'hi haurà set: la de Formatges Artesans, de Sant Joan i de Tardor, a Sort; la del Ferro d'Alins, la de l'Ovella de Llavorsí, així com la de Santa Teresa d'Esterri.

En total, doncs, cinc d'aquestes fires seran de tipus agrícola i ramadera, tres d'alimentació, vins i hoteleria, mentre que tres més seran d'artesania i dos més de multisectorials. Al conjunt del país, la distribucií firal és força homogènia, tot i que l'àmbit metropolità concentrarà el major nombre de fires, un 27%. El segueixen les comarques de Girona (19%), les de la Catalunya Central (17%), les de Lleida i el Pirineu (16%), el Penedès i Camp de Tarragona (13%), i les Terres de l'Ebre (9%).


 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació