Dissabte, 20 d'abril de 2024
selectivitat

Tremp finalment mantindrà les proves de la selectivitat durant aquest curs

Universitats ha decidit fer marxa enrere després de saber-se que la ciutat ja no acolliria les PAU

Tomàs Garcia Espot Tremp | 17 de febrer de 2022 a les 12:45
Imatge de l'edifici de l'Institut de Tremp | TGE
Tremp finalment acollirà les proves de la selectivitat durant aquest curs després que fa 10 dies s'anunciés que la ciutat ja no seria seu de les PAU. Així ho ha anunciat aquest dijous la secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya, Cristina Gelpí, després d'una reunió amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, el tinent d'alcaldia Josep Maria Puigarnau i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol.

Gelpí ha explicat que la decisió ve donada per dues raons: la primera, a causa de "l'alta dispersió" a les comarques pallareses, cosa que suposa que els estudiants s'hagin de desplaçar més de 200 quilòmetres per fer les proves, així com la manca de transport públic a la zona. A més, la secretària ha al·ludit a la necessitat de mantenir les mesures contra la Covid-19 tot i que la situació sigui "molt millor" que l'any passat.

Pel que fa a la possibilitat de que Tremp pogués acollir les PAU de manera permanent, Gelpí ha declarat que tant el Departament de Recerca i Universitats com la Universitat de Lleida ho "valoraran" després de copsar les necessitats del territori durant la reunió. Així mateix, ha anunciat que un cop tinguin aquesta valoració feta "hi farem participar tothom". Respecte als costos de mantenir el tribunal, Gelpí ha explicat que aniran a càrrec del departament d'Universitats "com les despeses de tots els tribunals de les PAU de Catalunya".

Així i tot, ha volgut agrair al Consell Comarcal del Jussà després que el seu president s'oferís a que la institució es fes càrrec dels costos per tal de mantenir les proves. En aquest sentit, Gelpí ha constatat que es tracta d'una qüestió d'"equitat i garantia dels drets de tothom", i que la despesa del tribunal de les PAU a Tremp està prevista als pressupostos generals.

Un altre tema candent d'aquestes darreres setmanes ha sigut la possibilitat de que la ciutat acollís també el Grau en Infermeria. Una assumpte, però que no s'ha tractat a la reunió, però que segons la secretària del Consell es troba en "treball permanent" i que "s'estan fent les feines que s'han de fer".

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació