Dissabte, 20 d'abril de 2024
patrimoni

Publiquen un llibre sobre l'Hospital de cartró de la Vall Fosca

L'obra, disponible a partir d'aquest dimarts, repassa l'evolució de l'arquitectura prefabricada europea i la implantació d'edificis fets amb cartró i fusta a la Vall Fosca

Redacció La Torre de Capdella | 15 de febrer de 2022 a les 08:47
Interior d'una de les sales de cures de l'antic hospital | ACN
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el Molí Paperer de Capellades i Eumo Editorial han coeditat el llibre L'hospital de cartró de Capdella. Una icona de l'arquitectura prefabricada, de Sigrid Remacha. L'obra, que estarà disponible a les llibreries a partir d'aquest mateix dimarts, repassa l'evolució de l'arquitectura prefabricada europea, la implantació d'edificis fets amb cartró i fusta a la Vall Fosca i els canvis en el Pirineu amb l'inici de l'explotació hidroelèctrica.

L'hospital de cartró es va construir fa 107 anys per atendre els treballadors que aixecaven la central hidroelèctrica de Capdella i des de llavors s’ha mantingut dempeus. En un impuls recent, ara seran els veïns els que decidiran els usos de l'edificació en el futur. I és que el Museu Hidroelèctric de Capdella ha iniciat un procés de participació ciutadana -el primer que es fa a l'Alt Pirineu al voltant d'un element patrimonial- per presentar als veïns de la Vall Fosca aquesta infraestructura i que siguin ells qui decideixin quin ús volen que tingui l'antic hospital.

Sigrid Remacha és arquitecta tècnica per la Universitat de Saragossa, s'ha especialitzat en museologia i gestió del patrimoni i és tècnica i assessora d'accessibilitat universal en equipaments culturals. Interessada des de sempre pel llegat industrial, actualment coordina el Sistema Territorial del mNACTEC.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació