16 d'abril de 2024
judici

El pallarès Max Castellarnau, condemnat a un any i nou mesos de presó per les protestes postsentència

Les dues parts han arribat a un acord de conformitat i l'acusat no haurà d'entrar a presó

Redacció Barcelona | 9 de febrer de 2022 a les 11:36
Max Castellarnau a les portes del Palau de Justícia de Barcelona, aquest matí | Bernat Surroca
El pallarès de 33 anys Max Castellarnau ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó per les protestes postsentència. A Castellarnau, natural de València d'Àneu, li demanaven fins a 7 anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions. Després d'arribar a un acord de conformitat entre les parts, finalment Castellarnau ha acceptat aquesta condemna per evitar el judici, i no haurà d'entrar a presó sempre que no cometi cap altre delicte en un període de dos anys.

Durant la vista, la Generalitat ha retirat el delicte de desordres públics, però ha mantingut l’acusació per atemptat contra l’autoritat i lesions lleus. La Fiscalia també ha rebaixat la petició de pena de tal manera que ha quedat per sota dels dos anys de presó. Les parts han acordat la suspensió de la condemna i així ho ha acceptat la jutgessa. D’aquesta manera Castellarnau no haurà d’entrar a la presó. 
 

Max Castellarnau durant el judici a l'Audiència de Barcelona Foto: Max Absolució


La jutgessa també ha condemnat l’acusat a una multa de 60€ per lesions i a indemnitzar l'agent dels mossos amb 280€, que ja han estat pagats. L’acusat també haurà de pagar les costes del judici. Castellarnau va ser detingut la nit del 17 d’octubre de de 2019 durant les protestes postsentència del procés. Segons el relat del fiscal l’acusat va llançar algun objecte contra la línia policial i va fugir de la policia quan havia de ser detingut durant la detenció. Castellarnau hauria colpejat una gent dels mossos que va patir una lesió lleu el genoll.

A la sortida del judici, Castellarnau ha explicat que ha sigut "una decisió molt complicada". "Hem estat molta estona parlant i avaluant quines eren les opcions i com volíem procedir, i la veritat és que ha costat molt", explica. El pallarès ha sentenciat que "aquesta és la feina que avui havíem de fer aquí dins d'aquesta peixera enorme plena de taurons".

El cas de Max Castellarnau es remunta a l'octubre del 2019, durant les protestes posteriors a la sentència contra els líders independentistes del procés. Segons el relat l'acusat, quan es dirigia a la manifestació es va creuar amb tres dotacions policials i "sense haver comès cap delicte" l'haurien agredit i posteriorment detingut per emportar-se'l a comissaria. 


El pallarès sempre ha sostingut que els delictes han estat "fabricats" pels Mossos d'Esquadra i que l'atestat és "fals". Des de que es van conèixer els càrrecs, l'entorn de Castellarnau es va mobilitzar per donar a conèixer el cas i recaptar fons contra l'encausament del jove pallarès.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació