Dimarts, 23 d'abril de 2024
fauna salvatge

L'Associació Trenca consolida un nou punt d'alimentació per al voltor negre al Pallars Jussà

El punt, situat al municipi de Senterada, ha comptabilitzat fins a 46 observacions de voltor en només un mes

Redacció Senterada | 8 de febrer de 2022 a les 11:30
Tres exemplars de voltor negre | Endesa
L'Associació Trenca, dedicada a la conservació dels elements naturals i paisatgístics, ha consolidat el nou punt d'alimentació suplementària per aus necròfagues al Pallars Jussà. Aquesta infraestructura va ser instal·lada recentment al municipi de Senterada en el marc d'un projecte que compta amb el suport d'Endesa.

Els PAS són espais especialment habilitats per abocar-hi aliment segur i regular per als voltors i altres aus i contribuir, d'aquesta manera, a la seva conservació. Amb gairebé un any de trajectòria, el punt d'alimentació de Codó s'ha anat consolidant entre la població d'aus com a punt habitual d'alimentació i a més d'haver acollit alhora les quatre espècies europees de voltors, ha arribat a comptabilitzar fins a 46 observacions d'exemplars de voltor negre en un sol mes, els quals corresponen a 27 individus diferents, pràcticament la meitat de la colònia

El PAS de Codó forma part d'una xarxa formada per tres punts d'alimentació que Trenca gestiona al Pirineu català, un projecte en el qual Endesa col·labora des de fa 12 anys. Una de les peculiaritats del PAS de Codó és que, per la seva ubicació estratègica, fomenta l'expansió de la colònia prepirinenca cap a l'oest de manera que contribueix a la recolonització del territori històric de cria aragonès.

La zona és utilitzada pels voltors negres en els desplaçaments entre Boumort i l'alt Pirineu català i d'Osca, i serveix de llançadora per crear nous nuclis reproductors a l'Aragó. Des que es va començar a abocar aliment de manera regular, amb el pas dels mesos, han anat augmentat les observacions d'individus de voltor que venien a abastir-se al PAS, des d'un sol individu al gener, fins a 10 durant el mes d'abril, observats simultàniament.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació