Dissabte, 20 d'abril de 2024
biblioteques amb do

La Biblioteca Maria Barbal participa per 10è any consecutiu al cicle «Biblioteques amb DO»

La tertúlia ha comptat amb una degustació del vi Turritela rosat del celler El Vinyer

Redacció Tremp | 7 de febrer de 2022 a les 11:16
Imatge de la primera tertúlia | Ajuntament de Tremp
La Biblioteca Pública Maria Barbal ha donat aquest divendres el tret de sortida al cicle Biblioteques amb DO amb la trobada del club de lectura Pepe Nuñez. La biblioteca trempolina -que fa 10 anys que participa en aquesta iniciativa- ha organitzat una tertúlia que ha girat al voltant de la novel·la Terra Aspriva, un western de Sebastià Bennasar, que també ha comptat amb la degustació del vi Turritela rosat del celler El Vinyer.

Ambientada al món rural dels pobles envoltats de vinyes i amb el raïm i el vi com a uns dels protagonistes, l'obra de Bennasar ens porta una història amb un rerefons desgraciadament massa actual: les dones maltractades i els joves que per molts estudis que tinguin acaben treballant en precari. Joves i no tan joves perquè a la novel·la també trobem a pares de família, homes d’una certa edat, que han perdut la seva feina i que han de fer de temporers a les vinyes.

Aquesta iniciativa, que arriba a la 10a edició, vol acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, la programació compta amb el suport del programa comarcal que desenvolupa el mateix Ajuntament de Tremp, Al teu gust, aliments del Pallars i del Geoparc Orígens.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació