Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Sobirà vol acollir les proves de telemarc i els entrenaments dels Jocs Olímpics d'Hivern

El Consell Comarcal ha acordat crear una Comissió d'experts amb persones vinculades al sector de l'esquí

Redacció Sort | 7 de febrer de 2022 a les 09:54
L'estació d'Espot Esquí en una imatge d'arxiu | Skipallars
El Pallars Sobirà no vol quedar al marge de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 i ha proposat al Govern la celebració de les proves de telemarc a la comarca, concretament a l'estació d'Espot Esquí. Aquesta competició actualment no és olímpica però Carles Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, confia que al 2030 ho sigui.

El Sobirà també s'ofereix perquè els esquiadors olímpics puguin entrenar en alguna de les cinc estacions pallareses. Aquestes dos propostes les va fer arribar dijous passat el Consell d'Alcaldes al Govern, que "ho va veure amb bons ulls". Paral·lelament el consell comarcal ha acordat la creació d'una Comissió d'experts amb persones vinculades al sector de l'esquí.

Ara bé, el Sobirà és mostra més ambiciós i també demana poder acollir alguna de les proves d'esquí de muntanya. Una idea que no "descarten" que sigui possible, segons Carles Isus. L'estació d'esquí d'Espot compta amb tres pistes homologades per a la celebració de competicions internacionals i ja ha celebrat cinc competicions de copa del món de telemarc i una final. Isus ha explicat que la capacitat d'organització d'aquest tipus d'esdeveniment avalen l'estació.

Tots els ajuntaments del Pallars Sobirà -a excepció del de Baix Pallars- van signar un manifest de suport als Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu. En aquest sentit, Isús ha explicat que donen suport a la candidatura, però ha insistit que seran "molt reivindicatius" amb el repartiment de les proves.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació