Dimecres, 24 d'abril de 2024
cuina

Les cuines del Pallars es formen per incorporar el producte local als seus menús

"Al teu gust, aliments del Pallars" organitza aquesta formació sobre l’adaptació de menús a les cuines comunitàries

Redacció 4 de febrer de 2022 a les 10:29
Imatge de la sessió del segon seminari | Ajuntament de Tremp
Aquest dimecres ha tingut lloc el segon seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.

L’objectiu del seminari La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit escolar, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.

Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la Fundació Alícia. D’una banda, les  dietistes-nutricionistes Alba Adot i Alba Coll han ofert la part teòrica, que s’ha concretat en la confecció d’àpats bons, sans i sostenibles i la incorporació de més proteïna vegetal. Així mateix, s’han conegut tres experiències d’èxit que s’impulsen a Catalunya: un projecte global de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i Mengem d’aquí, a l’Alt Urgell i la Cerdanya, i a Osona i el Lluçanès.

D’altra banda, Pablo Jiménez, cuiner de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en l’adaptació de plats tradicionals i en la proteïna vegetal. La primera sessió d’aquest programa va tenir lloc el passat mes de desembre i es va enfocar en els equipaments socio-sanitaris.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació