1 de 10
cuina

Les cuines del Pallars es formen per incorporar el producte local als seus menús

"Al teu gust, aliments del Pallars" organitza aquesta formació sobre l’adaptació de menús a les cuines comunitàries

Imatge de la sessió del segon seminari | Ajuntament de Tremp
per Redacció, 4 de febrer de 2022 a les 10:29 |
Aquest dimecres ha tingut lloc el segon seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.

L’objectiu del seminari La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit escolar, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.


Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la Fundació Alícia. D’una banda, les  dietistes-nutricionistes Alba Adot i Alba Coll han ofert la part teòrica, que s’ha concretat en la confecció d’àpats bons, sans i sostenibles i la incorporació de més proteïna vegetal. Així mateix, s’han conegut tres experiències d’èxit que s’impulsen a Catalunya: un projecte global de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i Mengem d’aquí, a l’Alt Urgell i la Cerdanya, i a Osona i el Lluçanès.

D’altra banda, Pablo Jiménez, cuiner de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en l’adaptació de plats tradicionals i en la proteïna vegetal. La primera sessió d’aquest programa va tenir lloc el passat mes de desembre i es va enfocar en els equipaments socio-sanitaris.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació