Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

La mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer la setmana que ve

Sanitat convocarà una reunió de la interterritorial el proper dilluns per debatre la mesura

Pere Pratdesaba Barcelona | 4 de febrer de 2022 a les 09:15
La mascareta al carrer té els dies comptats | Adrià Costa
El govern espanyol aprovarà dimarts l'eliminació de la mascareta obligatòria a l'exterior, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en declaracions a la Ser. La previsió és que el decret que elimini l'obligatorietat es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat de dimecres i entri en vigor a partir de dijous.

Sanitat preveu convocar una reunió de la comissió interterritorial per tal de debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes. Darias ha defensat que la mesura ha servit en la contenció de la sisena onada i ha justificat la decisió de treure-la ara per la millora dels indicadors.

La decisió es pren al mig del debat sobre si té sentit o no l’ús de la mascareta als exteriors. Alguns experts i diverses comunitats autònomes, entre les quals Catalunya, han reclamat en els últims dies que se suprimeixi la seva obligatorietat al carrer.

Fa una setmana, el Congrés dels Diputats va convalidar amb polèmica el decret per a la pròrroga de l’obligatorietat. Darias ja va anunciar però que serien els últimes dies i que s'estava estudiant canviar-ho.

El govern espanyol va endurir l’ús de la mascareta per Nadal a causa de l’òmicron. Ara, però, considera que es poden relaxar les mesures degut a la bona evolució de la Covid, amb tots els indicadors a la baixa i al voltant d’un 80% de la població vacunada. 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació