Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí nòrdic

FGC inverteix 300.000 euros en les estacions d’esquí nòrdic catalanes

El conveni inclou la millora i rehabilitació d'infraestructures i equipaments dels set complexos que hi ha al Pirineu, entre els quals Tavascan i Virós-Vallferrera

Redacció Pallars Sobirà | 3 de febrer de 2022 a les 11:26
Una màquina trepitjant la neu en una estació de nòrdic del Pirineu | ACN
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya a les set estacions que hi ha al Pirineu.

L'acord comporta una inversió de 300.000 euros i és el tercer any que és fa efectiu per ajudar a rehabilitar els edificis de serveis i els refugis, a més d'obres i instal·lacions de serveis bàsics o l'arranjament dels accessos i aparcaments de les estacions, entre d'altres. L'objectiu és contribuir a la continuïtat de les estacions com a element clau de fixació de població en aquest territori.

L'acord també inclou ajudes per l'adquisició d'equipaments i de maquinària per millorar la qualitat de les pistes, els serveis complementaris de les estacions, l'eficiència energètica o la depuració d'aigües i residus derivats. A més, el conveni també preveu contribuir a la millora d'accessos als espais generadors d'activitats turístiques, esportives i de lleure de muntanya, així com qualsevol altra inversió d'impuls de l'activitat econòmica generada per l'esquí nòrdic a Catalunya.

La voluntat és que amb aquestes inversions també s'ajudi a la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l'articulació́ del seu territori d'influència. L'acord inclou les estacions pallareses de Virós-Vallferrera i Tavascan, les cerdanes de Guils Fontanera, Lles de Cerdanya i Aransa, i les alturgellenques de Sant Joan de l’Erm i Tuixent La Vansa. 
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació