Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Síndic obre actuació d'ofici per estudiar els criteris utilitzats en la consulta sobre els Jocs

Rafel Ribó vol saber per què el Govern només considera afectada la ciutadania de l'Alt Pirineu i Aran

Redacció Barcelona | 2 de febrer de 2022 a les 10:15
Rafel Ribó en una imatge d'arxiu | ACN
El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per estudiar els criteris utilitzats pel Govern en la consulta sobre la candidatura de Jocs d'Hivern. Per aquest motiu, ha demanat informació al respecte al Departament d'Acció Exterior i Govern Obert. Ribó està interessat, a més, en conèixer els motius pels quals l'executiu només considera afectada la ciutadania de l'Alt Pirineu i Aran i no d'altres territoris i com això es conjuga, ha afegit en un comunicat, amb el dret a la igualtat entre els ciutadans.

Finalment, Ribó vol conèixer els mecanismes establerts pel Govern per garantir informació suficient sobre la candidatura a tots els potencials votants. Així, recorda que per fer efectiu el dret de participació cal garantir un coneixement informat de la població, que inclou conèixer el model de desenvolupament territorial de la proposta, l'impacte econòmic en el territori, l'impacte ambiental i l'impacte social, entre d'altres.


L'actuació ve motivada també pel fet que la població i els representants de les comarques pirinenques que no hi podran participar, sobretot el Ripollès i el Berguedà, han manifestat la seva disconformitat, ja que consideren que es veuen molt afectades per la decisió de tirar endavant o no l'esdeveniment esportiu. En aquest sentit, ha defensat que caldria considerar la hipòtesi del vot de tota la població catalana.

En el comunicat, també s'ha citat el fet que alguns ajuntaments afectats hagin denunciat manca d'informació sobre la proposta, tot al·legant, assegura, que no han estat suficientment informats sobre què es pretén fer, les possibles inversions, les afectacions ambientals, les projeccions econòmiques o les infraestructures. Amb tot plegat, segueix la nota del Síndic, no poden pronunciar-se en relació amb la proposta del Govern en una eventual consulta, ni informar convenientment la població afectada.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació