Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per vents forts al Pallars aquest dilluns i dimarts

El Pirineu, Prepirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre poden viure episodis de ratxes de fins a 90 km/h aquest dilluns i dimarts

Redacció Pallars | 31 de gener de 2022 a les 19:12
Torb intens sobre el Montsent de Pallars, en imatge d'arxiu | Jordi Serra
El servei d'alertes meteorològiques de Catalunya ha emès una alerta per vents forts als dos extrems del país, previstos per aquest dilluns i dimarts. Concretament, el Meteocat fa referència a les zones del Pirineu, el Prepirineu el nord de l'Empordà i les Terres de l'Ebre.
 
Segons detallen en un comunicat, s'hi podran viure episodis de ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora, sobretot a partir de la tarda d'aquest dilluns i durant el matí de dimarts. La zona més afectada serà la Val d'Aran i les comarques pirinenques, entre les quals s’hi inclou el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, tot i que l'Empordà i les comarques costaneres de l'Ebre es troben en perill 2/6. 


Davant del risc que les ventades poden suposar per a la població, el Departament d'Interior emet un conjunt de recomanacions i consells a tenir en compte. També cal anar alerta a la conca mediterrània, on es poden donar tempestes i vents forts que remouen el mar i poden provocar grans onades a la costa i afectar el litoral amb violència.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació