Divendres, 19 d'abril de 2024
energia

Pallars Actiu aposta per la transició i la sobirania energètiques

La Societat de Foment del Pallars ha organitzat recentment una jornada sobre comunitats energètiques amb una important participació

Redacció Pallars | 28 de gener de 2022 a les 09:44
Una imatge d'una planta fotovoltaica | Cedida
Pallars Actiu ha fet una aposta per la transició i la sobirania energètiques. Juntament amb l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i l’Aran (ACAPA), l'entitat públic-privada ha celebrat aquest mes de gener la jornada Parlem de sobirania energètica al Pallars: les comunitats energètiques. L'objectiu de la trobada va ser conscienciar el territori de la importància de la transició energètica, donar a conèixer les comunitats energètiques i escoltar les experiències i projecte del sector privat en matèria de renovables.

Per a l'entitat pallaresa, les renovables són la "clau de volta d'un futur immediat i el territori no en pot quedar al marge". En aquest sentit, afirmen que les administracions públiques locals com les empreses privades han de treballar-hi i anar en la mateixa direcció per generar més energia neta, renovable i sostenible.

Per altra banda, asseguren que cada territori "ha de trobar el model més adequat i adient", i per aquest motiu, expliquen, "és important conèixer el que ens planteja el ciutadà de peu i empresari privat, i saber l'opinió dels experts que han participat a la jornada". Una jornada que ha comptat amb la ponència de Santi Martínez, de l'empresa KM0 Energy, de Jordi Duat, de l'empresa urgellenca PEUSA, així com d'Antoni Franquesa, de Factor Energia.

Aquesta ha sigut la segona trobada organitzada per Pallars Actiu i l'ACAPA en matèria d'energies renovables, precedida per la de l'abril passat, on es va introduir el concepte de transició energètica i els tipus de fonts renovables. 

 

Altres notícies quem et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació