Divendres, 26 d'abril de 2024
ramaderia

L'Escola de Pastors incorpora formació específica per al pasturatge de muntanya

La demanda del sector porta el centre a impartir coneixements sobre gestió de pastures o seguretat

Redacció Enviny | 25 de gener de 2022 a les 10:33
Els 17 alumnes de l'Escola de Pastors durant el primer dia de classe | ACN
L'Escola de Pastors de Catalunya ha estrenat aquest dilluns a Enviny la seva 14a edició. Durant aquests anys, han detectat que molts dels alumnes de l'escola s'acaben dedicant als estius a fer de pastors a la muntanya amb agrupaments de ramats d'ovelles o vaques.

La demanda d'aquest ofici ha portat l'Escola a ampliar la formació i impartir coneixements específics en aquesta matèria com ara gestió de les pastures, seguretat, maneig, orientació, meteorologia, agrupament de ramats, càrregues ramaderes o gossos d'atura. L'Escola de Pastors ha començat el curs amb 17 alumnes.

Des de l'Escola creuen que impartir aquests nous coneixements "millorarà la preparació de l'alumnat que vulgui fer aquesta feina ancestral". Així doncs, amb les dues setmanes de pastura específica, silvopastura i muntanya, la formació passa a ser de sis mesos i mig: dos i mig de teoria i quatre de pràctiques.

Participen a l'Escola de Pastors nombroses explotacions de tot el país que fan el paper de tutors, incloent-hi les pastures de muntanya. El model d'explotació que acull l'alumnat mira de respondre al màxim a un model extensiu, de producció tradicional o ecològica, de gestió familiar i on s'arribi a fer una transformació i venda directa del producte.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació