Dissabte, 20 d'abril de 2024
política

Els comuns consideren «inapropiada» la designació de l’alcalde de Soriguera a la Taula territorial dels Jocs

Josep Ramon Fondevilla, que és diputat provincial, ha substituït en el càrrec al president Joan Talarn

Redacció Soriguera | 25 de gener de 2022 a les 11:30
Josep Ramon Fondevilla (a l'esquerra) en una imatge d'arxiu | Arxiu
En Comú Podem a la Diputació considera "inapropiada" la designació de l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, com a representant substitut de la Diputació de Lleida a la taula de representació territorial de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030. El grup dels comuns a l'ens provincial considera que Fondevilla -que és diputat provincial- no és adequat per al càrrec degut als seus "interessos econòmics i empresarials".

El grup polític afirma que tot i que és possible que el batlle pallarès ja no ostenti cap càrrec en actiu al 2030, sí que és probable, diuen, que "mantingui càrrecs en alguna de les múltiples empreses en les que segons el Registre Mercantil participa personalment". Unes empreses, asseguren "vinculades amb serveis d'hostaleria, estacions de servei, comerç i món immobiliari", i que segons els comuns, "poden tenir interès directe en la celebració dels Jocs".

«Un intent de fer volar coloms»


En resposta a aquestes declaracions, Josep Ramon Fondevilla explica a Pallars Digital que "cadascú és lliure de dir el que vulgui" i que respecta aquestes declaracions tot i no compartir-les. Afirma, però, que "és molt fàcil opinar sense conèixer la realitat del Pirineu", alhora que convida els comuns a reflexionar sobre aquest fet. Fondevilla sentencia que ell, com a pirinenc, "continuarà lluitant pel seu territori" malgrat el que qualifica d'un intent de "fer volar coloms".

Pel que fa als Jocs Olímpics, En Comú Podem també ha reclamat a la Diputació que fins que no se celebri la consulta anunciada pel Govern, la institució "hauria d'abstenir-se de posicionar-se a favor de la celebració d'aquest esdeveniment al Pirineu".
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació