Dissabte, 27 d'abril de 2024
vandalisme

Tremp instal·larà càmeres de vigilància per fer front al vandalisme

L'alcaldessa Maria Pilar Cases assegura que "no és el model que volem per la ciutat", però argumenta que "no hi ha més solució"

Redacció Tremp | 19 de gener de 2022 a les 10:30
Detall d’una de les càmeres instal·lades a la rambla Doctor Pearson | Darío Albert
L'Ajuntament de Tremp instal·larà càmeres de videovigilància per fer front al vandalisme existent a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcaldessa Maria Pilar Cases al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, després que el nou reparador de bicicletes de la zona esportiva del Juncar fos malmès només 48 hores després de ser instal·lat.

Cases ha explicat que han dut a terme diverses reunions amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local per veure com es coordinen els dos cossos i com s'aborda aquest greu problema. Així mateix, assegura que instal·lar càmeres de vigilància "no és el model de ciutat que vol l'equip de govern", però insisteix que "no hi ha més solució".


Pel que fa a les persones que han comès aquests actes, l'alcaldessa ha informat que els cossos policials "els tenen controlats i saben qui són". Així i tot, Cases lamenta que el vandalisme continua. En aquest sentit, planteja que hi ha dues opcions: "o bé retirem els elements que hem instal·lat, com el reparador de bicicletes, i deixem de ser una ciutat amable; o bé augmenten la vigilància", ha sentenciat.

Les noves càmeres que el consistori vol instal·lar, però, no són les úniques presents a la ciutat. Durant el mes de maig del 2021 ja se'n van col·locar a la rambla Doctor Pearson, les quals, segons l'alcaldessa, "han servit per identificar actes vandàlics, comesos majoritàriament durant la nit".

I és que aquest tipus d'actes s'han anat repetint al llarg dels darrers mesos, com bé ha informat Cases. Els més greus van tenir lloc a les portes de la Festa Major, el passat setembre, quan diversos elements de la zona de concerts, com ara l'escenari, sortidors de cervesa o un lavabo portàtil, van ser vandalitzats. Per altra banda, darrerament diverses façanes de cases particulars de la ciutat han estat víctimes de pintades.

 Escolta l'entrevista sencera emesa a Ràdio Tremp sota aquestes línies:
 



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació