Divendres, 19 d'abril de 2024
incendi

Un incendi crema 7,5 hectàrees de vegetació a Espot

El foc està controlat i ha afectat unes 1,5 hectàrees de l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes

Jordi Ubach Llorens Espot | 19 de gener de 2022 a les 07:19
Imatge de les tasques d’extinció dels Bombers a Espot | Bombers
Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 12:14h d’aquest dimarts per extingir un incendi de vegetació que s’ha declarat a la zona de lo Solau, a Espot, i que afecta una petita part de l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes. El foc afecta bàsicament matollar i pastures en un lloc de difícil accés i on l’orografia ha complicat les tasques d’extinció.

Fins el lloc dels fets s’hi van desplaçar nou dotacions terrestres i tres mitjans aeris, formats per dos hidroavions i un helicòpter. En un primer moment, segons els Bombers, les flames progressaven pel flanc esquerre i en ascendent cap a la carena del Serrat de Sant Jaume, tot i que el cap de l'incendi es va ancorar ràpidament en una zona de roques. 

Segons els càlculs dels Agents Rurals, l'incendi ha afectat unes 7,55 hectàrees de terreny, de les quals 1,5 hectàrees pertanyen a l’espai protegit del Parc Nacional d’Aigüestortes. El foc ha estat qualificat com incendi topogràfic, que és conduït o condicionat per l’orografia i les característiques del terreny. Se n’estan investigant les causes, que apunten a una crema de vegetació escapada.
 
L’incendi, que està controlat des de les 16:55 hores, serà atacat de nou aquest dimecres al matí, quan els Bombers preveuen destinar més efectius per revisar el perímetre i poder-lo donar definitivament per extingit. El d’Espot és el segon incendi de vegetació que es produeix al Pallars en pocs dies, després del que es va declarar a Sossís el passat dissabte i que va afectar 1,1 hectàrees.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació