Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Salut obre cites per a la tercera dosi de persones de 30 a 39 anys

Poden rebre la vacuna aquelles persones que van completar la pauta fa almenys cinc mesos

Jordi Velert Irles Barcelona | 14 de gener de 2022 a les 09:45
Un punt de vacunació massiva, en una imatge d'arxiu | ACN
Ja poden començar a demanar cita per a la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid totes les persones de 30 a 39 anys que puguin rebre-la. Són les persones que fa almenys cinc mesos des que van completar la pauta, i poden demanar cita a través de la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. En el cas de les persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus, hauran d'esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç.

La mesura arriba l'endemà que el govern espanyol autoritzés l'administració de la tercera punxada a tots els majors d'edat, prioritzant les persones de més edat. Fa un mes es va començar a inocular la dosi de reforç a les persones de 40 a 49 anys, que fins llavors només rebien persones de més edat. Catalunya va proposar obrir la nova franja i reduir de sis a cinc mesos el temps que calia esperar per rebre la dosi addicional de la vacuna per protegir del coronavirus. 

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha lamentat la manca de personal sanitari per cobrir les necessitats de la població. "Falten metges de família, anestesistes i intensivistes", ha detallat. També ha dit que falten entre 8.000 i 10.000 infermers, quan ara n'hi ha 20.000 al sistema sanitari català.

A més, el conseller també ha reiterat la petició del Govern que es permetin les baixes laborals amb una declaració autoresponsable del ciutadà, una mesura "excepcional" davant l'allau de contagis que col·lapsa els centres de salut. "Cal la signatura d'un facultatiu", és la resposta que va rebre dels representants de l'Estat.

Argimon ha confirmat que el toc de queda no es prorrogarà quan acabi la seva vigència el 20 de gener i no ha concretat quan es preveu la reobertura de l'oci nocturn, tancat a Catalunya des del 24 de desembre amb l'argument de l'augment de contagis. D'altra banda, el conseller ha anunciat que demanarà al comitè científic assessor del Govern evidències sobre l'efectivitat del certificat Covid.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació